Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.
Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.
Ingrediente:
- 12 cepe mari,
- 500 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare, piper.
Pentru sos:
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion de rosii,
- o lingura de otet,
- o lingurita de zahar,
- 2 cesti zeama de carne.
Mod de preparare:
Se aleg cepe frumoase, cam de aceeasi marime.
Se curata si se scobesc cu o lingurita.
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.
Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.
Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se umplu cepele.
Se rumenesc putin in untura.
Se face un sos din 2 cesti de zeama de carne, cu un praf de faina, bulion de rosii, o lingurita de zahar ars si o lingura de otet.
Se asaza cepele intr-o cratita, se toarna sosul deasupra.
Se lasa sa fiarba o jumatate de ora pe aragaz, apoi se dau la cuptor.
Mod de servire:
Ceapa umpluta se serveste calda, cu 1-2 linguri de iaurt sau smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.