Peltea de mere

Peltea de mere

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala merele, se taie in patru si fiecare sfert inca in doua, fara sa se curete de coaja si fara sa se scoata samburii.

2

Se pun intr-o cratita, in apa, pe masura ce sunt taiate, ca sa nu se innegreasca.

3

La 1 kg mere trebuie 1 litru de apa. Se fierb cu totul, la foc potrivit, se acopera cu un capac si nu se ating merele in timpul fiertului, ca sa nu se sfarame.

4

Dupa ce au clocotit un sfert de ora si merele s-au muiat, se toama cu totul, intr-o sita de par pusa peste un castron si se lasa fara sa se apese merele, circa 20 de minute, pana se scurge bine zeama.

5

Se mai lasa sa se limpezeasca inca o jumatate de ora si se trec printr-un tifon des.

6

La un litru din aceasta zeama limpezita, se pune 1 kg de zahar.

7

Se lasa intai pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se fierbe la foc bun, luand spuma de cate ori este necesar.

8

Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara.

9

Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare. Daca nu se uneste la foc pelteaua este gata.

10

Se toarna fierbinte in borcane.

Dupa ce se raceste, pelteaua de mere arata exact ca un jeleu.

Din merele fierte se poate face marmelada, adaugand zaharul necesar.

Etichete: peltea, peltea mere

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi...
Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se...
Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada. Ingrediente: ...