Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.
Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.
Acesta se obtine din urmatoarele ingrediente:
- 250 g ciuperci,
- o lingura unt,
- o lingura faina,
- o ceasca zeama de carne,
- cateva fire de patrunjel, sare.
Mod de preparare:
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri.
Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt.
Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.
Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin.
Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne.
Se ia cu o lingura pojghita ce se formeaza la suprafata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.