Salata clasica de cartofi cu tarhon

Cartofii pot fi consumati ca si ingredient de baza folosit intr-o salata, sub forma de mancare sau ca adaos la ciorbe.

Preparati cu ierburi aromate, cartofii pot fi combinati cu tarhon si verdeturi proaspete.

Iata o salata usor de preparat si extrem de hranitoare care poate fi servita simpla sau cu friptura.

Ingrediente:

- un kg cartofi

- un galbenus

- o lingurita mustar

- o lingurita zahar

- 100 g ulei

-  o lingura zema de lamaie sau otet

- sare

- o lingura patrunjel verde si marar tocat

- cateva foi de tarhon.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb cartofii chifle, se curata si se taie potrivit de subtiri. ##END STEP##

##STEP##

Se face o maioneza cu mustar, bine potrivita de sare si de acru, la care se adauga marar si patrunjel verde tocat marunt si putin tarhon. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu cartofii. ##END STEP##

Mod de servire:

Salata clasica de cartofi cu tarhon se poate servi calda sau rece pe o salatiera. Imprejur se pun felii de rosii sau ardei cruzi taiati rotocoale.