Salata de andive

Recunoscute sub denumirea de “aur alb” datorita resurselor nutritive, andivele pot fi preparate in cele mai diverse combinatii.

Aceste legume usor amarui provin din Belgia si sunt apreciate pentru continutul lor bogat in calciu, potasiu, betacaroten, celuloza si vitamine.

Ingrediente pentru salata de andive:

- 500 g andive

-  2 linguri ulei

- 1 lingura otet

-  sare, un praf de piper (facultativ).

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala andivele. ##END STEP##

##STEP##

Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. ##END STEP##

##STEP##

Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. ##END STEP##

##STEP##

Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. ##END STEP##

##STEP##

In acelasi fel se pregateste salata de papadie, de andive si salata creata. ##END STEP##

Ponturi:

- Daca va deranjeaza gustul amarui al andivelor, inainte de a trece la prepararea propriu-zisa a retetei, lasati-le 15-20 de minute in apa cu otet.

- Pentru a desavarsi gustul salatei de andive, puteti adauga maioneza preparata in casa ori achizitionata din comert si boabe de porumb.