Salata de andive

Salata de andive

Recunoscute sub denumirea de “aur alb” datorita resurselor nutritive, andivele pot fi preparate in cele mai diverse combinatii.

Aceste legume usor amarui provin din Belgia si sunt apreciate pentru continutul lor bogat in calciu, potasiu, betacaroten, celuloza si vitamine.

Ingrediente pentru salata de andive:

- 500 g andive

-  2 linguri ulei

- 1 lingura otet

-  sare, un praf de piper (facultativ).

Mod de preparare:

1

Se spala andivele.

2

Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper.

3

Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet.

4

Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata.

5

In acelasi fel se pregateste salata de papadie, de andive si salata creata.

Ponturi:

- Daca va deranjeaza gustul amarui al andivelor, inainte de a trece la prepararea propriu-zisa a retetei, lasati-le 15-20 de minute in apa cu otet.

- Pentru a desavarsi gustul salatei de andive, puteti adauga maioneza preparata in casa ori achizitionata din comert si boabe de porumb.

Etichete: andive, salata, sos, maioneza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Claponul este un cocos castrat care se impaneaza cu bucatele mici de slanina si se frige. Ingrediente: ...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...
Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa...