Salata de ardei copti

Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in bucataria romaneasca.

Chiar daca este indicat sa ii consumam in special cruzi pentru proprietatile lor nutritive (antioxidanti, vitamine, minerale), este bine de stiut ca virtutile curative si gustative ale ardeilor continua si dupa ce sunt prelucrati termic.

Ingrediente:

- 12 ardei grasi

- 3 linguri ulei

- 1 lingura otet

- sare.

##STEP##

Se aleg ardei grasi cat mai netezi. Foarte buni pentru salata sunt ardeii capia. ##END STEP##

##STEP##

Se coc pe aragaz sau gratar, cu grija sa nu se arda. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu sare, se acopera si se lasa astfel un sfert de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se curata de pielita, se spala bine in apa rece ca sa ramana foarte curati si se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Separat se face sosul cu ulei, otet si sare, se ia pe rand cate un ardei, se moaie bine in acest sos si se asaza in farfuria de salata. ##END STEP##

De obicei se serveste salata de vinete impreuna cu cea de ardei, adaugand si cateva felii de rosii.