Salata de rosii

Rosiile, numite si patlagele rosii au fost prima data cultivate in Peru, acum 3000 de ani.

Ele s-au raspandit in secolul XVII in Europa, iar din secolul XIX au fost recunoscute nu doar ca aliment, ci si ca medicamet. Legume de vara, rosiile pot fi consumate sub forma de salata sau suc pentru a beneficia din plin de proprietatile lor gustative si nutritive.

Bogate in vitamina A, in vitamine din complexul B si potasiu, rosiile, consumate constant vara, ne protejeaza pielea de radiatiile solare, la fel ca si grepfruitul.

Pentru ca nu este greu de preparat si nu necesita mult timp in bucatarie, iata cum se obtine o salata de rosii in doar 3 minute.

Ingrediente:

- 300 g rosii

- 2 linguri de ulei

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg rosii rotunde, nu prea coapte si de marime potrivita. ##END STEP##

##STEP##

Se spala, se taie felii si se asaza in farfuria de salata. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se toarna uleiul si se presara sarea, fara sa se amestece salata. ##END STEP##

##STEP##

Pentru a-i desavarsi gustul, la salata de rosii puteti adauga ardei, castraveti, ceapa si patrunjel. In acest mod, veti obtine o veritabila salata de vara! ##END STEP##