Salata de varza rosie

Legumele rosii sunt recomandate in medicina moderna pentru tratarea  diverselor afectiuni.

Daca ceapa rosie contine virusul antigripal, despre varza de aceeasi culoare se stie ca restabileste functiile cerebrale atacate de Alzheimer, contine de 8 ori mai multa vitamina C decat varza alba, combate alergiile si febra.

Pentru toate aceste beneficii, in mod cert salata de varza rosie merita inclusa in meniu cel putin in sezonul rece.

Ingrediente salata de varza rosie:

- 500 g varza rosie

- 3 linguri ulei

- 1/2 ceasca otet indoit cu apa

- 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie varza foarte fin. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce bine. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cat trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna otetul clocotit peste varza si se amesteca bine cateva minute cu o lingura si cu o furculita de lemn sau de os (lingurile de metal coclesc repede in otet). ##END STEP##

##STEP##

Varza astfel pregatita se poate tine la rece, in borcane bine acoperite, cateva saptamani. Inainte de a servi la masa, se adauga uleiul. ##END STEP##