Cum sa faci salata bavareza

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi. E foarte gustoasa si arata minunat.

Ingrediente:

- 4 oua fierte( cu galbenusul tare);

- 300 grame de sunca;

- 6 cartofi albi mari;

- 2 ardei grasi verzi;

- 2 legaturi ceapa verde;

- 4 gogosari in otet;

- o legatura de patrunjel;

- 500 grame de maioneza;

- zeama de lamaie;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- taie ouale cubulete.

- feliaza sunca si tai-o cubulete.

- scurge gogosarii si fa-i fasii subtiri.

- spala ardeii grasi, curata-i de seminte si toaca-i marunt.

- curata ceapa verde, spal-o si tai-o marunt.

- fierbe cartofii in coaja. Dupa ce se racesc, cojeste-i si taie-i cubulete.

- amesteca maioneza(vei pastra putina pentru ornat) cu zeama de lamaie, ouale, legumele si verdeturile si asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.

- toarna compozitia intr-o tava de chec si preseaza bine.

- tine compozitia la frigider timp de doua ore, apoi scoate-o si rastoarn-o pe o tava.

- orneaza compozitia cu maioneza, rondele de ou fiert, gogosari si frunze de patrunjel.

Pofta buna!