Cum sa faci SALATA cu OUA POSATE de PREPELITA

Vrei o salata gustoasa, satioasa, sanatoasa si usor de preparat? Atunci trebuie sa incerci salata cu oua posate de prepelita. In maximum jumatate de ora, te vei bucura de un gust special!

Ingrediente:

- 20 de rosii cherry;

- 5 castraveti;

- 100 g de cas de vaca;

- 8 oua de prepelita posate;

- 2 linguri de otet;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- umple trei sferturi cu apa o oala de marime medie.

- pune oala pe foc.

- sparge ouale in cesti diferite cu mare grija pentru ca galbenusul sa nu se imprastie.

- cand apa ajunge aproape de fierbere, pune sarea si otetul si lasa focul la mediu.

- agita apa din oala cu un tel, pana se transforma intr-un vartej. In acel moment, incepi sa adaugi oul, incet. Galbenusul ar trebui sa se inveleasca singur in propriul albus pana arata ca o bila de mozarella. Daca nu se intampla, ajuta albusul sa se lipeasca de galbenus cu ajutorul unei spatule de lemn.

- scoate ouale, dupa 1 minut si jumatate, si pune-le intr-un bol cu apa si gheata pentru a ramane moi pe interior.

- scoate ouale pe o farfurie. Nu vrei sa le racesti prea tare!

- taie rosiile cherry pe jumatate, castravetii felii, casul in patratele.

- pune uleiul de masline intr-un castron, impreuna cu sarea si piperul. Amesteca puternic cu un tel.

- adauga legumele si casul in castron.

- imparte salata in farfurii, iar deasupra ei asaza cate 4 oua posate.

Serveste salata cu pane prajita.

Pofta buna!