Ingrediente:
- o varza kale de marime medie;
- o mana de spanac proaspat;
- o lingura de suc de lamaie proaspata – stoarce o jumatate de lamaie;
- 2 lingurite de ulei de masline;
- o cana de capsuni proaspete feliate;
- o jumatate de cana de nuci pecan tocate/ prajite;
- un sfert de lingura de sare de mare.
Mod de preparare:
- spala si curata varza. Foloseste toate frunzele(pe cele sanatoase);
- toaca varza cat doresti de marunt;
- pune varza tocata intr-un bol mare si adauga zeama de lamaie, uleiul de masline si sarea de mare;
- amesteca varza bine cu mainile pentru circa 5 minute;
- varza e gata cand se fragezeste. In plus, se va inchide la culoare;
- adauga spanacul tocat tot dupa bunul-plac;
- adauga capsunile si nucile pecan;
- la final, poti adauga dupa gust un amestec de otet balsamic cu ulei de masline. Iti recomandam o parte otet, 3 parti ulei.
- amesteca bine si salata e gata!
Poti servi salata kale cu pui la gratar sau bacon.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci salata de fasole verde cu sos de patrunjel