Alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului

Alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului

Iata o serie de alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului, in mod natural:

- Nucile si alunele contin aminoacizi si nu au zahar in compozitie. Acestea sunt pline de acizi grasi esentiali. Nucile contin arginina si o serie de substante ce ajuta la detoxifierea ficatului si la oxigenarea sangelui.

- Evitati alcoolul si fructoza, deoarece ambele au efect nociv asupra ficatului. Fructoza se tranforma in grasime, aceasta fiind stocata in ficat si in tesuturi.

- Grapefruitul este boga in vitamina C si in antioxidanti, ce ajuta la curatarea ficatului.

- Ceapa si usturoiul au un continut ridicat de sulf, ce ajuta la detoxifierea ficatului. De asemenea usturoiul contine seleniu, ce protejeaza ficatul impotriva supraincarcarii cu toxine.

- Ceaiul verde are proprietati antioxidante, datorita continutului de catechine – antioxidanti din plante, ce elimina acumularile de grasimi si asigura o buna functionare a ficatului. Acestea protejeaza, totodata, ficatul impotriva toxinelor daunatoare. 

- Turmericul sau sofranul are proprietati benefice, protejand ficatul impotriva toxinelor si ajuta la regenerarea celulor hepatice. Turmericul ajuta la producerea de bila si de pulberi hepatice, un lucru benefic in cazul persoanelor care sufera de diferite afectiuni ale vezicii biliare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dupa festinul culinar din timpul sarbatorilor de iarna, o cura detox este esentiala pentru protectia ficatului. Vrei...
Sanatatea ficatului este extrem de importanta, asadar trebuie sa ne ingrijim acest organ, pentru ca organismul sa...
Sfecla rosie este un aliment medicament cu beneficii miraculoase pentru ficat. Recomandata in numeroase afectiuni, sfecla rosie...