Remedii naturale impotriva acneei

Remedii naturale impotriva acneei

Medicamentele folosite in tratarea acneei pot avea o serie de efecte secundare, ce includ pielea uscata, decolorarea sau iritarea zonei afectate.

Mai mult, acestea pot fi foarte scumpe, asadar este indicat sa optati pentru remedii naturale, in tratarea acneei, dupa cum urmeaza:

1

Masti naturale

- Masca de miere se face din doua linguri de miere si o lingura de scortisoara macinata. Aceasta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze tinp de 5-10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta. Mierea este un antibiotic natural si datorita consistentei lipicioase ajuta la curatarea in profunzime a tenului.

- Pasta de dinti se aplica direct pe acnee si se lasa sa actioneze peste noapte sau timp de o ora. Se clateste cu apa calda si se sterge cu un prosop moale. Acest lucru va face acneea mai putin vizibila.
Usturoiul are un miros si un gust puternice, insa are proprietati antiseptice si ucide bacteriile prinse in porii fetei. Taiati un catel de usturoi in doua si aplicati zeama pe acnee. Puteti, de asemenea, sa faceti o pasta de usturoi, pe care sa o aplicati pe cosuri. Aceasta se lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute, inainte de a fi clatita cu apa calda.

- Sucul proaspat de papaya contine antioxidanti si vitamina A, ce fac pielea mai catifelata, reducand inflamatia. Zdrobiti un fruct de papaya, obtinand un suc cu continut de pulpa. Intindeti sucul pe piele, lansand pulpa din el sa se usuce, inainte de a va clati fata cu apa rece.

2

Alte tratamente naturale

- Aplicati otet alb pe intreaga fata. Acesta diminueaza acneea. Aplicati otetul cu ajutorul unei dischete de vata pe fata, amestecandu-l cu putina apa, in prealabil, daca este prea puternic si lasati-l sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti-l cu apa rece.

- Aplicati zeama de lamaie pe fata. Acidul citric actioneaza ca agent dublu: reduce roseata cauzata de cosuri si usuca acneea mai repede.

- Tratamentul cu bicarbonat de sodiu. Fiind sub forma de pudra fina, acesta exfoliaza pielea, curatand-o si reducand roseata. Amestecati bicarbonatul cu apa, pentru a forma o pasta groasa, pe care trebuie sa o aplicati pe acnee, lasand-o sa se usuce, pana devine iar pudra. Clatiti-o cu apa calda si repetati tratamentul zilnic.

- Folositi frunze de menta, deoarece acestea contin mentol, ce ajuta la calmarea pielii iritate si la reducerea rosetei. Striviti niste frunze de menta si aplicati amestecul pe acnee. Lasati masca sa actioneze timp de 10 minute si clatiti-o apoi cu apa rece.

- Spalati-va pe fata cu suc de castravete. Acesta are proprietati antiinflamatorii, reducand umflaturile si roseata cosurilor de pe fata. Extrageti sucul dintr-un castravete si spalati-va fata cu el.
Folositi ulei de arbore de ceai. Acesta are proprietati antibacteriene si antifungicide, avand multe intrebuintari medicale.

- Aloe Vera este indicata daca aveti cicatrice provocate de acnee, deoarece ajuta la vindecarea mai rapida a acestora. De asemenea usuca cosurile, fara a lasa tenul uscat sau gras. Folositi zilnic aloe vera pe post de crema hidratanta, dupa ce va spalati pe fata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri...
Te lupti cu o eruptie acneeica? Probabil ca simti multa frustrare si chiar jena. N-ar trebui sa...
Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca solutie naturala pentru a scapa de acnee(cosuri). Acesta...