Cum poti trece cu bine de primul trimestru de sarcina?

Cum poti trece cu bine de primul trimestru de sarcina?

O sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani si este impartita in 3 trimestre.

Primul trimestru reprezinta primele 12 saptamani de sarcina, perioada in care organismul se obisnuieste cu noua viata ce prinde contur inauntrul sau. Asadar este necesar sa va luati anumite precautii pentru a-i oferi fatului un inceput de viata sanatos, mergand in mod regulat la control medical, luand vitamine prenatale, avand o alimentatie sanatoasa si facand multa miscare.

Iata cum puteti trece cu bine peste primul trimestru de sarcina:

1

Alegeti-va un medic neonatolog, la care sa mergeti la control si care sa va explice orice neclaritati referitoare la sarcina.

2

Faceti-va o programare la medic, pentru a va confirma sarcina, in urm unor teste specifice.

3

Luati vitamine prenatale cu acid folic, deoarece acesta ajuta la dezvoltarea creierului fatului si previne aparitia anumitor probleme de natura neurologica.

4

Urmati o alimentatie sanatoasa. Tineti minte ca nu trebuie sa mancati „pentru 2” in primul trimestru de sarcina si ca aveti nevoie de doar 500 de calorii pe zi.

5

Evitati anumite alimente, cum ar fi: sushi, alcool, carnea cruda sau gatita in sange si branzeturile neprocesate.

6

Hidratati-va corespunzator, pentru a evita constipatia si oboseala.

7

Faceti miscare, in mod regulat, pe tot parcursul sarcinii. Astfel veti fi sanatoase si veti avea parte de o nastere mai usoara.

8

Odihniti-va in mod corespunzator. Dormiti dupa-amiaza si culcati-va devreme. Acest lucru va duce la o buna dezvoltare a fatului.

9

Fiti atente la sangerari. Este posibil ca in primul trimestru de sarcina sa aveti mici sangerari, in perioada in care ar trebui sa fiti la menstruatie.

10

Renuntati la fumat, deoarece acesta poate cauza mari probleme de sanatate mamei si fatului.
Fiti pregatite pentru simptomele specifice primului trimestru, cum ar fi: stari de greata dimineata, oboseala, indigestie, balonari, schimbari de temperament, etc.

11

Cereti sfatul medicului cu privire la testele prenatale de depistare a defectelor genetice la fat, pe care le puteti face in primul trimestru de sarcina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Optical compus si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Optical...
Elevit este un supliment alimentar pe baza de vitamine si minerale recomandat in timpul sarcinii. Indicatii terapeutice:...
Sanatatea este foarte importanta pe toata durata sarcinii, atat pentru mama, cat, mai ales, pentru fat. Iata,...