Cum sa iti continui viata, dupa o sarcina accidentala, la o varsta timpurie?

Cum sa iti continui viata, dupa o sarcina accidentala, la o varsta timpurie?

Viata mamelor, care raman insarcinate la o varsta timpurie, in mod accidental si care decid sa pastreze copilul si sa-l creasca, se schimba radical, incepand cu modificarile pe plan fizic, pana la responsabilitatile aferente aparitiei unui copil si dificultatile legate de continuarea scolii.

Iata cum va puteti continua viata, daca va aflati intr-o astfel de situatie:

- Spuneti-le parintilor. Acestia vor fi foarte surprinsi, mai ales daca sunteti foarte tinere, mai ales daca nu stiu ca sunteti active, din punct de vedere sexual. Totodata, vor fi furiosi si dezamagiti, insa trebuie sa incercati sa le intelegi reactia si sa le dati timp sa se obisnuiasca cu vestea.

- Creati un spatiu stabil, pentru venirea pe lumea a bebelusului. Acest lucru poate insemna sa locuiti cu parintii, sa va mutati sau sa va casatoriti. Majoritatea mamelor adolescente isi cauta un loc de munca, in timpul sarcinii. Optati pentru un job, care sa fie sigur, atat pentru voi, cat si pentru fat. Alegeti un loc de munca, pe care sa-l puteti frecventa si dupa nastere.

- Cereti ajutorul tatalui copilului. Desi unii tati nu coopereaza, multi dintre ei sunt dispusi sa-si ajute copilul, atat din punct de vedere financiar, cat si emotional. Dupa nasterea copilului, puteti beneficia si de pensie alimentara, din partea tatalui, daca nu sunteti casatorite.

- Continuati-va studiile. Desi presiunea societatii v-ar putea face sa renuntati la scoala, este indicat sa va urmati studiile. Persoanele cu studii liceale, castiga mai bine, decat cele care au renuntat la scoala.

- Consultati un medic. Acest lucru este foarte important pe toata durata sarcinii. Este indicat sa faceti ecografii si sa fiti monitorizate de catre un specialist, pentru a veghea la buna dezvoltare a bebelusului.

- Pastrati-va optimismul. O sarcina poate fi stresanta, la orice varsta, cu atat mai mult in adolescenta si cand nu a fost planificata. Inconjurati-va de persoane, care sa va sustina moral si sa va sprijine in orice situatie.

- Evitati izolarea. Sarcina in adolescenta, poate duce la izolarea sociala. Evitati aceasta, prin pastrarea contactului cu prietenii, prin participarea la intalniri cu alte mame tinere si intalnindu-va des cu familia.

- Urmati studii universitate. Absolventii de facultate castiga mai bine decat cei de liceu. Chiar daca poate fi destul de greu sa mergeti la cursuri, avand un copil mic de ingrijit, ganditi-va ca acest lucru poate fi extrem de benefic pentru acesta. Puteti opta pentru cursuri cu frecventa redusa, pentru a nu va neglija indatoririle de mama.

- Tineti-va copilul la distanta de relatiile voastre. Daca sunteti casatorite, tineti-va copilul la distanta de certurile intre soti. Daca aveti o relatie amoroasa, nu va prezentati copilul, tuturor partenerilor, mai ales daca aveti relatii de scurta durata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine...