De ce este bine ca o femeie sa nasca mai multi copii?

De ce este bine ca o femeie sa nasca mai multi copii?

Despre nasterea unui copil se spune ca este un miracol divin, insa despre nasterea mai multor copii specialistii spun ca exista o serie de avantaje pentru mame.

In ciuda faptului ca natalitatea a scazut in unele tari, numarul de nasteri pe care o femeie le are pe parcursul vietii influenteaza starea lor de sanatate.

Conform unui studiu realizat de cercetatori pe 1300 femei aflate la varsta menopauzei, s-a constatat ca cele care au adus pe lume cel putin 3 copii sunt mai putin predispuse la afectiuni cardiace. La polul opus, femeile infertile pot contacta mai usor boli de inima.

Expertii mai spun ca nivelul ridicat de hormoni de sarcina aduce beneficii vaselor de sange. De asemenea, sociologii au constatat in timp ca femeile care provin din familii numeroase au sprijin din partea familiei ori de cate ori intampina o problema, dar si la batranete.

In ciuda acestor studii, nu se stie cu exactitate ce factor diminueaza la femeile care nasc mai multi copii riscul de a se imbolnavi de inima.

Cert este ca o viitoare mama care isi doreste sa fie sanatoasa si sa aiba o sarcina care decurge in conditii normale trebuie sa se fereasca de tutun, alcool si alimente procesate care maresc incidenta nasterii unui copil cu malformatii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Imaginea sotului care bea bere, stand pe canapea si uitandu-se la televizor, in timp ce sotia deretica...
In prezent exista o multime de modalitati prin care puteti sa anuntati nasterea unui copil, la un...
Infarctul miocardic este una dintre bolile care provoaca multe decese in lumea moderna. Stilul de viata, alimentatia...