Cum poate afecta stresul sexul copilului

Cum poate afecta stresul sexul copilului

Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie si de 33%, daca incerci in timpul ovulatiei. Exista, insa, alte aspecte care pot influenta sarcina, inclusiv sexul bebelusului! Despre acestea, in materialul de mai jos.

Baiat sau fata? Nu exista parinte care sa nu isi puna aceasta intrebare. Unii isi doresc fata, altii baiat. Cu totii se roaga, evident, ca bebelusul lor sa fie sanatos si sa creasca in armonie. Trecand peste generalitati, trebuie sa stiti ca sarcina este influentata serios de mediul extern, inclusiv la nivelul stabilirii sexului bebelusului. Iata despre ce este vorba:

Stresul poate influenta sexul( genul) viitorului copil. Raportul natural la nastere este de aproximativ 105 baieti la 100 fete. In schimb, doar o treime dintre femeile care au suferit de stres(niveluri crescute de hormoni, zaharul din sange, modificari ale greutatii corporale si chiar markeri de inflamatie), au avut baieti, conform studiilor!

Presiunile din viata cotidiana pot influenta sexul fetusului. In cadrul unor studii, specialistii au observat ca femeile care sufera de orice fel de stres au mai putine sanse sa nasca baieti. Nu se considera, totusi, ca aceasta este cauza principala care influenteaza sexul.

Stresul psihologic are un impact mai mare. Stresul fizic si emotional pot reduce sansele de a avea baiat, deoarece barbatii sunt mai vulnerabili la medii prenatale adverse. Exista mai multe cercetari care releva faptul ca fetusii masculi sunt mai putin susceptibili sa supravietuiasca, astfel incat natura umana ne ofera, practic, mai multe sanse sa avem un copil sanatos.

Dupa observarea atenta, concluziile au aratat ca au nascut baieti:

- 56% dintre femeile sanatoase;

- 40% dintre mamele ce sufereau de stres emotional;

- 31% dintre femeile stresate fizic.

Sprijinul social, important in timpul planificarii unei sarcini. Cu cat o mama primeste mai mult sprijin social, cu atat sunt sanse mai mari ca ea sa aiba un copil de sex masculin, au concluzionat cercetatorii dupa mai multe studii. S-au descoperit tre aspescte diferite ale sprijinului social pentru a reduce stresul unei femei insarcinate:

- oameni cu care sa comunice;

- oameni cu care sa petreaca timpul;

- oameni pe care sa se poata baza.

Sprijinul social exercita o influenta biologica imensa asupra sanatatii mamei , care poate avea efecte majore. Este important , ca femeie insarcinata, sa te simti in siguranta si sa ai parte de mult calm. De asemenea, ar fi bine sa aplici cateva exercitii de relaxare pentru a te proteja de stresul suplimentar!

Citeste si: De ce nu ramai insarcinata? Lista de motive mai putin cunoscute

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Femeile insarcinate trec prin multe stari, ce combina bucuria cu stresul, mai ales in primul trimestru. Iata...
Sarcina poate fi o perioada minunata pentru viitoarele mame, insa, din pacate, durerile de cap sunt foarte...
Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe...