Cum sa activezi ActiveX Controls

Articol scris de Marius Bercea
Cum sa activezi ActiveX Controls

ActiveX Controls este un factor important in experienta oferita de navigarea pe internet. Acesta administreaza rularea si functiile aplicatiilor atunci cand navighezi pe internet.

Exista un numar mare de aplicatii care folosesc aceasta functie. Un exemplu in acest sens, este vizionarea filmelor online. Cu functia ActiveX activata, Internet Explorer permite utilizatorului sa poata urmari materiale video online fara ca acestea sa fie rulate prin intermediul altei aplicatii.

Din pacate, pe parcursul timpului, capacitatile ActiveX au fost exploatate de catre programe de tip malware pentru a fura informatii despre utilizatori. Prin urmare, Microsoft Internet Explorer nu va permite activarea automata a functiilor ActiveX, ci va afisa un mesaj de atentionare in acest sens.

Avand in vedere faptul ca ActiveX este folosit in mod special de catre site-urile Web, vor fi momente in care vei fi nevoit sa activezi aceasta functie. Acest articol te invata cum sa faci acest lucru.

1

Inchide toate ferestrele Internet Explorer.
Poti face acest lucru facand click pe butonul X din coltul dreapta-sus al ferestrei Internet Explorer sau prin apasarea simultana a testelor ALT si F4. De asemenea mai poti inchide Internet Explorer si accesand meniul File si facand click pe Close.

2

Deschide fereastra Internet Options sau Internet Properties
Exista trei moduri in care poti face acest lucru.

Control Panel. Porneste Control Panel facand click pe Start Menu, apoi pe Control Panel afisat in partea dreapta a ferestrei afisate. Alege Internet Options din lista afisata. In cazul in care lista este afisata pe categorii, alege Network and Internet apoi Internet Options.

Folosind optiunea Run. Apasa butonul Start, in casuta "Search programs and files" scrie "inetcpl.cpl" si tasteaza Enter.

Din Internet Explorer. Porneste din nou aplicatia Internet Explorer. Aceasta poate fi pornita in mai multe moduri. Din meniul Start, din lista aplicatiilor. Facand click pe pictograma Internet Explorer de pe desktop. Mai poti porni aplicatia si facand click pe Start, apoi tastand "iexplore" in casuta "Search programs and files", dupa care Tasteaza tasta Enter. Odata pornita Aplicatia, acceseaza meniul Tools si fa click pe Internet Options.

3

In ferestra Internet Option, acceseaza fereastra Security.
Acest lucru il poti face printr-un simplu click pe tab-ul Security. Selecteaza "Internet" din sectiunea "Select a Web content zone to specify its security settings". Apasa butonul "Custom Level..." pentru a accesa fereastra "Security Settings".

4

Modifica setarile "Run ActiveX controls and plug-ins".
In ferestra "Security Settings", localizeaza setarile "ActiveX controls and plug-ins" si activeaza "Run ActiveX controls and plug-ins" printr-un simplu click pe optiunea Enable.

5

Modifica setarile "Script ActiveX controls marked safe for scripting".
Aceasta optiune o gasesti putin mai jos de optiunea "Run ActiveX controls and plug-ins". Dupa ce ai localizat "Script ActiveX controls marked safe for scripting", activeaz-o facand click pe Enable.
Inchide fereastra Security Settings apasand butonul Ok, apoi ferestra Internet Properties tot prin click pe butonul Ok.

Pentru a termina procesul este necesar sa repornesti aplicatia Internet Explorer.

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ni se intampla tuturor adesea sa nu putem accesa un link dintr-un e-mail printr-un simplu click. Acest...
Fie ca utilizati browserul Chrome, Firefox sau Internet Explorer, istoricul paginilor accesate poate fi sters. Afla cum...
Uneori barele de unelte pot fi instalate pe un computer, o data cu un nou sotware si...