Afla cum se face sosul de rom

Afla cum se face sosul de rom

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula,
- 2 cesti lapte,
- 2 linguri rom.

Mod de preparare:

1

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula inmuiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.

2

Se adauga laptele fierbinte, cate putin, amestecand mereu pe marginea aragazului, pana se mai leaga.

3

Dupa ce s-a dat la o parte, se adauga romul.

Acest sos poate aromatiza de asemenea prajiturile si torturile.

Etichete: sos, sos rom, budinci, rom

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...
In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute...