Cum se obtine sosul de ciuperci?

Cum se obtine sosul de ciuperci?
Cum se obtine sosul de ciuperci? Cum se obtine sosul de ciuperci?

Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.

Acesta se obtine din urmatoarele ingrediente:

- 250 g ciuperci,
- o lingura unt,
- o lingura faina,
- o ceasca zeama de carne,
- cateva fire de patrunjel, sare.

Mod de preparare:

1

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri.

2

Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt.

3

Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.

4

Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin.

5

Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne.

6

Se ia cu o lingura pojghita ce se formeaza la suprafata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan in doar 5 minute in...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...