Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.
Ingrediente:
- 150 g zahar,
- ½ ceasca cu apa,
- o lingurita de fecula,
- ½ ceasca cu lapte.
Mod de preparare:
##STEP##
Se arde intr-o cratita zaharul pana nu devine prea inchis si se stinge cu jumatate ceasca de apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se inmoaie o lingurita de fecula cu putina apa rece, se amesteca cu siropul de zahar ars si se mai toarna ½ ceasca de lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se pune totul pe foc, amestecand pana incepe sa se ingroase. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si se mai bate putin cu o furculita pana se racoreste. ##END STEP##
Mod de servire:
Acest sos se prepara in maxim 20 de minute si este delicios servit impreuna cu inghetata.