Reteta: Sos de zahar ars

Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.

Ingrediente:

- 150 g zahar,
- ½ ceasca cu apa,
- o lingurita de fecula,
- ½ ceasca cu lapte.

Mod de preparare:

##STEP##

Se arde intr-o cratita zaharul pana nu devine prea inchis si se stinge cu jumatate ceasca de apa fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se inmoaie o lingurita de fecula cu putina apa rece, se amesteca cu siropul de zahar ars si se mai toarna ½ ceasca de lapte. ##END STEP##

##STEP##

Se pune totul pe foc, amestecand pana incepe sa se ingroase. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte si se mai bate putin cu o furculita pana se racoreste. ##END STEP##

Mod de servire:

Acest sos se prepara in maxim 20 de minute si este delicios servit impreuna cu inghetata.