In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.
Ingrediente:
- 4 kg rosii
- 2 linguri piper negru
- boia de ardei iute
- sare
- radacina sau frunze de la o telina
- tarhon, otet de vin (optional).
Mod de preparare:
##STEP##
Rosiile se fierb, se lasa pe foc pana scad si devin de consistenta unui bulion si se strecoara prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga piper, boia de ardei iute maruntit, sare si telina trecuta prin sita. Optional se adauga frunze de tarhon si otet de vin. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb toate ingredientele impreuna pana devin ca o smantana mai vascoasa. ##END STEP##
##STEP##
Sosul obtinut se toarna fierbinte in sticle mici, dar groase, incalzite in prealabil pe gratarul din cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Sticlele se astupa bine si se sterilizeaza la fel ca bulionul. ##END STEP##
##STEP##
Sosul de rosii picant poate fi utilizat la pizza, paste si alte preparate, in loc de ketch-up picant. ##END STEP##