Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant

Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce te faci, insa, daca scapi prea mult ardei iute in compozitie, iar timpul nu mai e aliatul tau, astfel incat sa prepari alt sos? Nu te impacienta!  Ai o solutie rapida si sigura! Trebuie doar sa stii cum sa dregi sosul iute. Mai pe scurt, exista posibilitatea de a-i diminua gustul extrem de picant.

Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant. Exista alimente care reduc senzatia de iute. Iata care sunt acestea:

- paste, orez, vin sau suc de rosii. Adauga putin orez/paste/vin/suc de rosii in sosul picant si amesteca, din nou. Nu va mai arde pe nimeni insuportabil pe cerul gurii!

- zahar. E ingredientul ideal, atunci cand sosul este extrem de picant. Adauga putin zahar, amesteca si vei simti ca iutele nu se mai simte la fel;

- lapte dulce, iaurt, smantana, unt topit si frecat cu putina faina. Si aceste ingrediente au darul de a diminua senzatia de picant. Alege unul si problema e rezolvata;

- suc de lamaie. Stoarce o jumatate de lamaie in sosul picant si amesteca putin.

Citeste si: Cum se prepara sosurile enchilada vegetariene