Cum sa prepari sos de usturoi. Reteta pe care nu ai voie s-o ratezi!

Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.

Ingrediente:

- un catel de usturoi;

- 2 linguri de maioneza;

- un mar mare;

- o lingura de smantana acra;

- o lingura de ulei de masline;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- curata marul de coaja si de cotor si da-l pe razatoarea mare, dupa care stoarce-l de zeama in exces.

- rade catelul de usturoi pe razatoarea mica sau stoarce-l cu presa pentru usturoi.

- pune marul astfel ras si stors intr-o farfurie adanca impreuna cu usturoiul si amesteca usor cu o furculita impreuna cu celelalte ingrediente.

- gusta sosul si daca mai e necesar presara putina sare si piper dupa gust.

- sosul este atat de gustos incat poate fi consumat si pe paine!

Pofta buna!