Cum sa alegi guta potrivita pentru pescuit?

Cum sa alegi guta potrivita pentru pescuit?

In stresul cotidian in care suntem prinsi cu totii, cine nu se viseaza oare stand singur pe malul unei ape cu undita in mana si savurand linistea naturii sau in barca cu prietenii depanand amintiri despre capturi impresionante?

Dar daca dupa partida de pescuit doriti sa aduceti acasa si ceva peste, este foarte important cum va alegeti trusa de pescuit, in special guta.

Iata cateva sfaturi pentru a alege cea mai potrivita guta pentru un pescuit de neuitat:

1

Alege guta in functie de tipul de undita pe care il folosesti! O guta prea grea poate ingreuna mult lansarile, iar una prea usoara nu ofera precizie.

2

Gandeste-te ce fel de peste intentionezi sa prinzi! In functie de captura dorita alegi momeala potrivita, iar in functie de momeala guta.

3

Ia in considerare limpezimea apei si locul in care vei pescui! In ape linistite, fara multa vegetatie sau pietre sunt recomandate firele monofilament sau  fluorcarbon.

4

Tine cont de problemele cu care te-ai confruntat in trecut la pescuit! Fiecare persoana are o “tehnica” aparte de a pescui si de aici apar diferite probleme. De exemplu, daca ti s-a intamplat de multe ori sa ti se rupa firul, ar trebui sa alegi o guta rezistenta sau, daca nu ai reusit niciodata sa lansezi in profunzime, iti trebuie o guta usoara si elastica.

5

Mergi la un magazin specializat si cere ajutor! Proprietarii de magazine de pescuit sunt in general fericiti sa va ofere sfaturi utile, daca le solicitati. Nu uitati sa aduceti cu voi unditele pe care le folositi.

6

Cumparati numai produse cunoscute, de calitate! Chiar daca sunt mai scumpe, durata de viata si performantele acestora merita banii.

7

Alegeti guta dintr-un material bio-degradabil!La pescuit se intampla des ca firul sa se blocheze si sa se rupa, asa ca este de dorit ca acesta sa se dezintegreze cat mai repede, pentru a nu afecta mediul.

Fir intins!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cristalele de acid uric apar atunci cand purinele(substante naturale gasite in toate celulele corpului) sunt in exces....
Indicatii terapeutice: Guta. Tratamentul concentratiilor plasmatice mari de acid uric de etiologie necunoscuta. - Profilaxia si tratamentul...
Krystexxa se utilizeaza pentru tratamentul gutei cronice (de durata) severe tofacee la pacientii adulti. Ce este Krystexxa?...