Supele de primavara preparate din verdeturi au rolul de a subtia sangele.
Ele aduc un aport nutritiv insemnat organismului de substante minerale. O astfel de supa este si cea preparata din spanac proaspat care
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 500 g spanac,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- un galbenus de ou,
- 2 linguri smantana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege spanacul, se spala cu grija si se pune la fiert cand apa clocoteste. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste usor faina in untura si se stinge cu apa in care fierbe spanacul. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna rantasul in oala cu spanac, se trece totul prin sita, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata, se drege in castron cu un galbenus si putina smantana si se serveste cu acest dressing. ##END STEP##
Pont: Daca tineti post, supa de spanac se serveste simpla, fara a adauga smantana si galbenus de ou la final.