Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.
Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.
Dupa pregatirea ingredientelor, se adauga 60 de minute la timpul de preparare, cat dureaza procesul termic.
Ingrediente:
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- 6 bucati de crap (cam 600 g)
- zarzavat de supa
- 3 linguri orez
- verdeata, sare.
Mod de preparare:
Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa.
Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat.
Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata.
Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada).
Se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Se ia spuma si se potriveste de sare.
Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt.
Se lasa sa mai dea impreuna un clocot.
Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.