Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se serveste ca fel principal impreuna cu dressing de smantana si ou.
Pentru a obtine aceasta reteta gustaasa, preparata ca la mama acasa, mai intai se pregateste zarzavatul pentru ciorba, apoi umplutura de dovlecei si se pregatesc legumele pentru umplut.
Ingrediente:
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- zarzavat de supa
- verdeata
- 3 rosii
- 6 dovlecei tineri
- sare
- un galbenus
- 2 linguri smantana.
Umplutura pentru dovlecei:
- 500 g carne
- 1 felie de paine
- 2 linguri orez
- o ceapa
- un ou
- condimente: sare, piper (dupa gust).
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun la fiert un morcov, un patrunjel, o ceapa, putina telina. ##END STEP##
##STEP##
Se aleg pentru umplut sase dovlecei tineri, mai subtiri, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc inauntru. ##END STEP##
##STEP##
Se face umplutura din 1/2 kg de carne. ##END STEP##
##STEP##
Osul ramas de la carne se pune la fiert impreuna cu zarzavatul. ##END STEP##
##STEP##
Carnea se trece prin masina impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, si se amesteca putin orez, ales, spalat si inflorit (fiert putin) mai inainte, un ou, o ceapa mica tocata, verdeata si sare. ##END STEP##
##STEP##
Cu aceasta tocatura se umplu dovleceii, care se fierb in supa de zarzavat. ##END STEP##
##STEP##
Daca mai ramane umplutura, se fac perisoare, care se pun de asemenea la fiert. ##END STEP##
##STEP##
Separat se fierbe borsul, se strecoara in oala cu dovlecei si se adauga verdeata, cateva cozi de ceapa taiate marunt si sare cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intr-un castron se bate galbenusul cu smantana si se amesteca incet cu ciorba. ##END STEP##
Reteta de ciorba cu dovlecei umpluti poate fi servita in orice sezon ca alternativa la ciorba de perisoare.