Ciorba de dovlecei umpluti

Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se serveste ca fel principal impreuna cu dressing de smantana si ou.

Pentru a obtine aceasta reteta gustaasa, preparata ca la mama acasa, mai intai se pregateste zarzavatul pentru ciorba, apoi umplutura de dovlecei si se pregatesc legumele pentru umplut.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- 1 litru bors

- zarzavat de supa

- verdeata

- 3 rosii

- 6 dovlecei tineri

- sare

- un galbenus

- 2 linguri smantana.

Umplutura pentru dovlecei:

- 500 g carne

- 1 felie de paine

- 2 linguri orez

- o ceapa

- un ou

- condimente: sare, piper (dupa gust).

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun la fiert un morcov, un patrunjel, o ceapa, putina telina. ##END STEP##

##STEP##

Se aleg pentru umplut sase dovlecei tineri, mai subtiri, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc inauntru. ##END STEP##

##STEP##

Se face umplutura din 1/2 kg de carne. ##END STEP##

##STEP##

Osul ramas de la carne se pune la fiert impreuna cu zarzavatul. ##END STEP##

##STEP##

Carnea se trece prin masina impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, si se amesteca putin orez, ales, spalat si inflorit (fiert putin) mai inainte, un ou, o ceapa mica tocata, verdeata si sare. ##END STEP##

##STEP##

Cu aceasta tocatura se umplu dovleceii, care se fierb in supa de zarzavat. ##END STEP##

##STEP##

Daca mai ramane umplutura, se fac perisoare, care se pun de asemenea la fiert. ##END STEP##

##STEP##

Separat se fierbe borsul, se strecoara in oala cu dovlecei si se adauga verdeata, cateva cozi de ceapa taiate marunt si sare cat trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intr-un castron se bate galbenusul cu smantana si se amesteca incet cu ciorba. ##END STEP##

Reteta de ciorba cu dovlecei umpluti poate fi servita in orice sezon ca alternativa la ciorba de perisoare.