Ciorba de miel

Specifica sarbatorilor pascale, ciorba de miel este un preparat traditional romanesc.

Deoarece carnea de miel se digera mai greu si nu este recomandata copiilor pana la varsta de patru ani, adeseori se foloseste ca si inlocuitor carnea de ied.

Ingrediente:

- 2 l apa

- un litru bors

- un kg carne de miel

- un morcov

- un patrunjel

- un ceapa

- verdeata

- cozi de ceapa verde

- sare

- trei linguri orez

- un galbenus

- doua linguri de smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb in apa cu sare capul si bucatile de carne de miel. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga: un morcov, un patrunjel si o ceapa mica taiate marunt. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt fierte, se toarna borsul si se adauga o frunza de patrunjel, cozi de ceapa verde taiate fin si 2 - 3 linguri de orez ales si spalat. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba orezul, se gusta de acru si se drege in castron cu un galbenus si doua linguri de smantana. ##END STEP##

Sfat: Dupa fierbere si racire, luati cu o lingura grasimea ridicata la suprafata ciorbei. Pentru ca primavara este sezonul verdeturilor, presarati mult patrunjel sau leustean proaspat.

O portie de bors de miel are 100 de kilocalorii.