Ciorba de pasare

Ciorba de pasare

Ciorba de pasare este un preparat lichid usor si sanatos pe baza de carne de pui, gaina sau curcan, in amestec cu zarzavat si orez sau taitei.

Optional se adauga la sfarsit un dressing de smantana cu ou.

Ingrediente:

- doi litri apa

- un litru bors

- o pasare cam de 1 kg

- un morcov

- un patrunjel

- o ceapa

-  verdeata

- sare

-  trei linguri orez

- un galbenus

-  doua linguri smantana.

Mod de preparare:

1

Se spala si se taie carnea bucati potrivite.

2

Se fierbe in apa, cu un morcov si un patrunjel.

3

Se ia spuma pana lichidul ramane limpede si se potriveste de sare.

4

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, rosiile si un ardei gras taiat marunt.

5

Cand carnea si legumele sunt fierte, se toarna borsul si se lasa timp de 10 minute sa fiarba in ciorba.

6

Se prepara dressingul dintr-un galbenus cu smantana si se toarna in ciorba amestecand usor.

7

La final se adauga verdeata in oala de ciorba sau in farfurie. O data cu ciorba se servesc ardei mici, iuti.

Daca nu agreati orezul, il puteti inlocui cu fidea, cu mentiunea ca aceasta se adauga cu doua minute inainte de a lua ciorba de pe foc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este...
Un preparat culinar traditional obtinut din carne tocata si legume este ciorba de dovlecei umpluti care se...
Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...