Ciorba de perisoare

Inclusa chiar si in meniul copiilor care au implinit 10 luni, ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti.

Ea se poate prepara din carne de vita, de porc sau de pasare, dupa preferinte. Si pentru ca perisoarele sa nu iasa fade, in caz ca folositi carne fara pic de grasime, adaugati o lingura de ulei in compozitie.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- 1 litru bors

-  zarzavat de supa

-  verdeata

-  3 rosii

- sare

- un galbenus

- 2 linguri smantana.

Pentru perisoare:

- 500 g carne

- 1 felie de paine

- 2 linguri orez

- 1 ceapa

- un ou

- sare

- piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel, o ceapa, toate taiate marunt si osul ce ramane de la carne, si se lasa sa fiarba bine. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna borsul fiert separat si strecurat, se adauga verdeata taiata fin, rosiile carora li s-au scos samburii si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se face o tocatura din carne, miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, se adauga orezul; ceapa tocata fin, un ou, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smantana. ##END STEP##

##STEP##

Ciorba se serveste calda, decorata cu patrunjel si putin leustean. ##END STEP##