Ciorba de potroace

Ciorba de potroace este o mancare traditionala care se prepara mai ales dupa ospatul de a doua zi dupa nunta.

Aceasta reteta este gustoasa, fie ca o pregatiti intr-o zi obisnuita din week-end sau de sarbatori.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- un litru zeama de varza

- 500 grame maruntaie de pui, gasca sau curcan (pipote, inimi, ficatei)

- legume: un morcov, o ceapa, o felie de telina, un ardei gras, o rosie

- trei linguri orez

- verdeata.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun la fiert maruntaiele de pasare spalate si portionate in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga legumele radacinoase, ardeiul si rosiile in ordinea amintita. ##END STEP##

##STEP##

Se pun cele trei linguri de orez la fiert impreuna cu legumele si carnea. ##END STEP##

##STEP##

Se acreste ciorba cu zeama de varza in loc de bors care se adauga in oala cand zarzavatul fierbe. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. Se adauga patrunjel si marar verde taiate fin. ##END STEP##