Ciorba de potroace este o mancare traditionala care se prepara mai ales dupa ospatul de a doua zi dupa nunta.
Aceasta reteta este gustoasa, fie ca o pregatiti intr-o zi obisnuita din week-end sau de sarbatori.
Ingrediente:
- 2 litri apa
- un litru zeama de varza
- 500 grame maruntaie de pui, gasca sau curcan (pipote, inimi, ficatei)
- legume: un morcov, o ceapa, o felie de telina, un ardei gras, o rosie
- trei linguri orez
- verdeata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun la fiert maruntaiele de pasare spalate si portionate in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga legumele radacinoase, ardeiul si rosiile in ordinea amintita. ##END STEP##
##STEP##
Se pun cele trei linguri de orez la fiert impreuna cu legumele si carnea. ##END STEP##
##STEP##
Se acreste ciorba cu zeama de varza in loc de bors care se adauga in oala cand zarzavatul fierbe. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se adauga patrunjel si marar verde taiate fin. ##END STEP##