Ciorba de pui

Ciorba de pui este un preparat lichid gustos si satios care se acreste cu bors.

Spre deosebire de ciorba de pasare, in compozitia careia poate sa intre carne de gaina sau curcan, ciorba de pui fierbe mai repede.

Ingrediente ciorba pui:

- 2 litri apa

- un litru bors

- un pui

- radacinoase: morcov, telina, patrunjel

- ceapa

- doua rosii

- dovlecel

- cateva pastai fasole verde

- dressing ou + smantana

- fidea.

Mod de preparare:

##STEP##

Puiul portionat in bucati potrivite se spala si se pune sa dea intr-un clocot. ##END STEP##

##STEP##

Se spumeaza, se potriveste de sare si se lasa la fiert in lichidul limpede peste care se adauga pe rand zarzavatul, ceapa, pastaile de fasole, dovlecelul taiat cubulete si rosiile sau o cana suc de rosii. ##END STEP##

##STEP##

Spre finalul procesului termic se adauga bors, fidea si se toarna dressingul obtinut din galbenus de ou batut cu smantana. ##END STEP##

##STEP##

Daca ciorba este lipsita de grasime, optional se adauga doi stropi de ulei de masline sau floarea soarelui, dupa preferinte. Se ia oala de pe foc si se pune deasupra patrunjel tocat marunt. ##END STEP##

Prepararea ciorbei de pui dureaza maxim o ora si jumatate.