Cum se face supa de ciuperci?

Exista pe piata o diversitate de semipreparate (supe, tocanite, placinte, torturi…) dar, evident, cele facute in casa sunt mai bune, mai sanatoase si, de cele mai multe ori, mai ieftine. Iata ce ai nevoie pentru a face supa crema de ciuperci:

Ingrediente:

- 250 g ciuperci proaspete

- 3 cani pline de lapte (mai gras pentru ca supa sa iasa mai cremoasa)

- 2 linguri de unt

- 1 lingura faina

- 4 cepe verzi taiate fasii fine

- sare si piper alb dupa gust

- o cana de apa

- patrunjel pentru decorare

Mai e nevoie de:

- o oala mica, o oala medie, o sita,  o tigaie si o lingura mai mare.

##STEP##

Se spala ciupercile, se taie cotoarele si se decojesc. Cotoarele se pun la fiert  intr-o oala timp de 15 minute dupa care apa in care au fiert cotoarele ciupercilor se pastreaza pentru supa (pentru a intensifica aroma de ciuperci a supei). ##END STEP##

##STEP##

Ciupercile se taie in bucati mici care, impreuna cu untul, se pun intr-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. In acest timp se amesteca din cand in cand. ##END STEP##

##STEP##

Se pun ciupercile prajite intr-o oala (se pastreaza cateva pentru decorare), se adauga faina si se amesteca; apoi se adauga apa in care au fiert cotoarele si apoi laptele. Apoi se adauga ceapa verde (cateva fire le puteti folosi la ornare) si se amesteca. ##END STEP##

##STEP##

Supa se serveste calda cu crutoane. ##END STEP##