Cum se prepara ciorba de peste ungureasca?

Aceasta ciorba, preparata cu peste de apa dulce si paprika picanta este gatita de catre pescari, in mod traditional, pe barca sau pe malul apei.

Ciorba de peste constituie totodata o mancare foarte populara de Craciun, in Ungaria.

Ingrediente

Pentru aprox. 6 portii aveti nevoie de:

- 3 ½ litri de apa

- 1.5 kg crap, filetat si curatat

- 500 g de peste de apa dulce, intreg

- 1 cap mare de crap

- 2 cepe mari, decojite si maruntite

- 1 rosie mare, decojita si maruntita

- 1 ardei gras verde, fara seminte si maruntit

- 2 linguri de paprika ungureasca

- ½ cana de vin rosu

Mod de preparare:

A. Supa de peste

Capul de crap si pestele de apa dulce infuzeaza apa cu aroma lor. Aceasta supa formeaza baza ciorbei.

##STEP##

Turnati apa intr-o oala mare de supa. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati capul crapului si tot pestele de apa dulce. ##END STEP##

##STEP##

Fierbeti pestele la foc mediu pana cand se poate marunti cu furculita. ##END STEP##

##STEP##

Scoateti pestele din oala, folosind o spumiera. ##END STEP##

##STEP##

Puneti de-o parte capul de crap si tot pestele de apa dulce. ##END STEP##

##STEP##

Strecurati supa intr-un bol mare. ##END STEP##

##STEP##

Puneti supa inapoi in oala. ##END STEP##

B. Ciorba

Folositi supa de peste si pregatiti legumele si crapul pentru finalizarea ciorbei.

##STEP##

Fierbeti supa la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Fierbeti bucatile de ceapa maruntite in supa, pana se inmoaie. ##END STEP##

##STEP##

Puneti filetele de crap pe un tocator si feliati-le in bucati subtiri cu un cutit ascutit. ##END STEP##

##STEP##

Sarati bucatile de peste cu sare de mare. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati bucatile de crap, rosiile si ardeiul verde in ciorba si dati in clocot. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati paprika ungureasca si vinul in oala. ##END STEP##

##STEP##

Fierbeti ciorba pana cand crapul se poate faramita cu furculita. ##END STEP##

##STEP##

Scoateti filetele de peste din ciorba, cu ajutorul unei spumiere. ##END STEP##

##STEP##

Impartiti in mod egal filete in bolurile de servire. ##END STEP##

##STEP##

Turnati ciorba in boluri de-asupra pestelui si serviti-o cu felii de paine de casa. ##END STEP##

Ponturi

Puteti gasi crap la pescarie. Puteti ruga angajatii sa vi-l curete si sa-l fileteze si sa adauge si capul.

Lucruri necesare:

- Oala pentru supa

- Furculita

- Spumiera

- Strecuratoare

- Bol

- Tocator

- Cutit ascutit

- Polonic

- Boluri si paine pentru servire.