Cum se prepara supa crema de rosii?

Aceasta este o minunata supa crema de rosii, plina de savoare, care este suficienta pentru patru persoane.

Ingrediente

- 1 ceapa

- 2 linguri de ulei de masline

- 395g de rosii cuburi conservate

- ½ lingura zahar extrafin

- 200 ml supa de legume

- 1 frunza de dafin

- 1 lingura branza Mascarpone

- 1 mana de frunze proaspete de busuioc

- sare si piper

- 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Decojiti si maruntiti ceapa. ##END STEP##

##STEP##

Caliti ceapa intr-o cratita, in ulei de masline, pana se inmoaie. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati cuburile de rosii, zaharul si supa. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati frunza de dafin si lasati totul sa fiarba timp de 15 minute. ##END STEP##

##STEP##

Luati cratita de pe foc si adaugati branza Mascarpone si frunzele de busuioc. ##END STEP##

##STEP##

Turnati supa intr-un blender si amestecati pana devine catifelata. ##END STEP##

##STEP##

Gustati supa si asezonati-o cu sare si piper. ##END STEP##

##STEP##

Puneti supa in boluri si serviti-o cu un strop de smantana. ##END STEP##

Atentie!

- Aveti grija cand utilizati plita.

- Asigurati-va ca ati pus capacul cand mixati supa in blender.

- Folositi cu atentie cutitul, atunci cand taiati ceapa.

- Aveti grija sa nu va frigeti atunci cand gustati supa prea ierbinte.

Ustensile necesare:

- 1 cratita

- 1 tocator

- 1 cutit

- 1 blender

- boluri pentru supa