Reteta: Supa / Ciorba de salata

Supa si ciorba de salata este o reteta de primavara, cel putin la fel de gustoasa ca si supa de spanac.

Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 6 salate,
- o ceapa,
- o capatana de usturoi,
- o lingura de untura,
- 50 g slanina,
- 2 oua,
- otet,
- sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune apa la foc. Cand da in clocot, se adauga sare, piper, o ceapa si cativa catei de usturoi, toate tocate, si cateva salate taiate bucati. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se prajeste slanina taiata cuburi si cativa catei de usturoi tocat. ##END STEP##

##STEP##

Cand incep sa se rumeneasca, se adauga in supa. ##END STEP##

##STEP##

In tigaia in care s-a prajit slanina, se face o omleta obisnuita din doua oua, se taie in cuburi si se pune in supa inainte de a fi servita la masa. ##END STEP##

##STEP##

Dupa dorinta, se poate adauga putin otet. Este recomandat sa se faca acest lucru, daca doriti sa obtineti gustul perfect pentru supa de salata.

##END STEP##

##STEP##

Daca doriti sa transformati supa de salata, in ciorba de salata, tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati cateva linguri de smantana. Acest proces trebuie facut spre finalul prepararii supei. Adaugarea smantanii se face treptat, dupa ce in prealabil, in bolul in care aveti cele cateva linguri de smantana adaugati cateva linguri din supa. Dupa ce ati omogenizat lingurile de supa cu lingurile de smantana, adaugati trepta compozitia in oala.

##END STEP##

##STEP##

Dupa ce ati oprit ciorba din fiert, la final adaugati cateva fire de marar tocat!

##END STEP##

Pofta buna!