Reteta: Supa crema de dovleac

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele.

In continuare, noi va propunem o reteta de sezon si anume supa crema de dovleac.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 500 g dovleac,
- o ceapa,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe 1/2 ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pojghita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. ##END STEP##

##STEP##

Se drege cu doua linguri de smantana. ##END STEP##

Mod de servire:

Supa crema de dovleac se serveste cu felii de bacon prajite si crutoane de paine.