Reteta: Supa crema de sparanghel

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

 - 3 litri apa,
- 1 kg sparanghel,
- 250 g cartofi,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- galbenus,
- o lingura de smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege sparanghel, de preferinta verde, se curata de partile lemnoase, se rupe bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu apa, cu cartofii curtiti si taiati bucati si cu sare. ##END STEP##

##STEP##

Se pastreaza varfurile, care se vor fierbe separat si vor servi de garnitura la supa. Se prajeste usor in unt o lingura de faina. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin sita sparanghelul si cartofii, se subtiaza cu seama in care au fiert si se amesteca cu rantasul de faina. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa pe foc, sa mai fiarba un sfert de ora. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de a servi supa se adauga varfurile de sparanghel fierte separat si se drege cu un galbenus batut cu o lingura de smantana. ##END STEP##