Reteta: Supa de rosii cu usturoi

O reteta racoritoare, ideala pentru zilele de post este supa de rosii cu usturoi.

Ingrediente:

- un kg rosii,
- o ceapa,
- o lingura unt sau ulei,
- un morcov si un patrunjel,
- 200 g orez,
- o lingurita zahar,
- 3 catei de usturoi,
- sare,
- 2 litri apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se ingalbeneste o ceapa taiata marunt in putin unt sau ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se spala rosii bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita, la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-au inmuiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat, zeama de carne sau apa in care a fiert zarzavat, sarea, zaharul si usturoiul. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana ce orezul se face ca o crema. ##END STEP##

##STEP##

Se trece totul prin sita si se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##