Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se paseaza dupa fierbere.
Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se paseaza dupa fierbere.
Ingrediente:
- 4 litri apa,
- 300 g linte,
- o ceapa,
- 2 - 3 catei de usturoi,
- o crenguta de cimbru,
- o lingura unt sau ulei,
- o lingura faina.
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spala si se pune sa stea in apa de seara pana a doua zi.
Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, cu ceapa taiata marunt, usturoi si cimbru.
Se lasa sa fiarba incet; sarea se pune numai la sfarsit cand lintea este fiarta, altfel ramane tare.
Se adauga la fiert 2 - 3 cartofi. Cand este gata, lintea se trece prin sita.
Mod de servire:
Se poate servi calda, cu putin patrunjel, dar si rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.