Sarbusca

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.

Ingrediente:

- 1 litru apa

- 2 litri zer

- 1 morcov mijlociu

- 1 ceapa

- 300 g cartofi

- 1 lingura malai

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce se fierb si cartofii, se toarna zerul ramas de la strecuratul branzei de vaci. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa dea din nou in clocot si se adauga o lingura de malai tumat in ploaie, ca grisul. Dupa cateva minute ciorba este gata. ##END STEP##