Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.
Ingrediente:
- 1 litru apa
- 2 litri zer
- 1 morcov mijlociu
- 1 ceapa
- 300 g cartofi
- 1 lingura malai
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce se fierb si cartofii, se toarna zerul ramas de la strecuratul branzei de vaci. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa dea din nou in clocot si se adauga o lingura de malai tumat in ploaie, ca grisul. Dupa cateva minute ciorba este gata. ##END STEP##