Supa crema de piure de cartofi

Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.

Noi va propunem un consomme cu piure de cartofi.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- 750 g cartofi,
- o ceapa,
- un galbenus,
- o lingura smantana,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb intr-o oala cu apa cartofii curatati si taiati bucatele, cu ceapa si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba acoperit o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca daca sunt fierti. ##END STEP##

##STEP##

Se trec prin sita cat sunt inca fierbinti. ##END STEP##

##STEP##

Se subtiaza cu zeama lor si se lasa sa mai dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se bate un galbenus cu o lingura buna de smantana. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca incet cu spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o bucatica de unt proaspat si frunze de patrunjel taiate fin. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.