Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.
Noi va propunem un consomme cu piure de cartofi.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 750 g cartofi,
- o ceapa,
- un galbenus,
- o lingura smantana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb intr-o oala cu apa cartofii curatati si taiati bucatele, cu ceapa si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba acoperit o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca daca sunt fierti. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin sita cat sunt inca fierbinti. ##END STEP##
##STEP##
Se subtiaza cu zeama lor si se lasa sa mai dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se bate un galbenus cu o lingura buna de smantana. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca incet cu spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o bucatica de unt proaspat si frunze de patrunjel taiate fin. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.