Supa cu gogosele de aluat

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Ingrediente pentru 6 persoane:

-  o foaie de aluat dintr-un ou.

Pregatire aluat gogosele:

##STEP##

Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##

##STEP##

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe un servet si se lasa sa se usuce. In acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat. In acelasi fel se face si aluatul pentru coca. ##END STEP##

Pentru coca:

- Se intinde foaia, se unge cu ou si se indoaie in doua.

- Cu o forma mica cat un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc intr-o cratita in untura multa.

Se servesc cu supa la masa.