Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.
Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.
Iata o reteta de supa de carne cu radacinoase, usor de preparat.
Ingrediente:
- un ½ kg carne,
- 4 l apa,
- 2 morcovi frumosi,
- o radacina patrunjel,
- ½ radacina telina,
- 2 cepe,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os.
Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte.
In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.
Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece.
Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este iarasi inlaturata. Operatia se repeta inca odata.
Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere, deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.
Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul si maruntaie de pasare, cand avem la indemana.
Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici.
Spre sfarsit se adauga piper, iar cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.
Optional, in supa de carne se adauga cartofi, fidea sau se serveste impreuna cu galuste.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.