Supa de rosii pentru vegetarieni

Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.

Ingrediente:

- 1 1/2 kg rosii,
- 3 linguri orez,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingurita zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-au inmuiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama in care a fiert zarzavatul. ##END STEP##

##STEP##

Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana. ##END STEP##

Mod de servire:

##STEP##

Supa se consuma atat calda, cat si rece. ##END STEP##

Ponturi:

- Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

- Aceasta reteta se prepara in special vara, cand se gasesc pe piata rosii proaspete. In sezonul rece, se pot folosi rosii din conserve sau chiar suc de rosii.