Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.
Ingrediente:
Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.
Ingrediente:
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/4 telina,
- un praz,
- o ceapa,
- 1/4 varza mica,
- o mana de mazare,
- o salata mica, 1/2 lingura unt,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare,
- 2 litri zeama de carne.
Mod de preparare:
Se taie fin ca taiteii tot zarzavatul.
Se amesteca totul cu mana dupa ce s-a adaugat un praf de sare si zaharul pisat.
Se pun intr-o cratita cu 1/2 lingura de unt si se inabusa la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura, ca sa nu se arda, insa incet sa nu se sfarame.
Separat se fierbe varza taiata fin. Cand zarzavatul a inceput sa se inmoaie, se toarna deasupra zeama de supa, astfel incat sa fie bine acoperit.
Se adauga varza fiarta si scursa, putina mazare boabe verde si cateva frunze de salata verde.
Cand totul este bine fiert, se adauga restul de supa, se lasa sa dea impreuna un clocot si se serveste.
Nota: Pentru perioada de post, zeama de carne poate fi inlocuita cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.