Cum sa faci bors de spanac

Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte usor, iar de gustul sau inconfundabil e foarte greu sa nu te indragostesti. Asa ca am hotarat sa iti prezentam o reteta care sa contina din plin aceasta planta minunata. Nu, nu ne referim la clasica mancare de spanac, ci la...borsul de spanac.

Ingrediente(o oala/10 portii):

– 2 kilograme de spanac;

– 2 litri de apa;

– 1,5 litri de bors;

- o jumatate de kilogram de cartofi albi;

– 600 grame de rosii(500 ml suc de rosii);

– 100 grame de morcov;

– 100 grame de pastarnac;

- 2 cepe mari;

– 50 grame de patrunjel;

– 400 grame de costita afumata;

– 100 grame de pasta de tomate;

– 150 mililitri de ulei;

– 100 grame de unt;

– 50 grame de leustean;

– 50 grame de patrunjel;

– sare si piper, dupa gust;

Mod de preparare:

- curata spanacul(frunza cu frunza);

- spala spanacul in cateva ape si lasa-l sa se scurga intr-o strecuratoare;

- curata ceapa si tai- marunt;

- inabusa ceapa in grasime;

- adauga morcovul curatat si taiat marunt, costita taiata cuburi mici impreuna cu zarzavatul curatat si taiat marunt;

- amesteca ingredientele in vasul de inabusire pe care il vei acoperi cu un capac;

- adauga spanacul si amesteca;

- adauga apa si cartofii taiati felii, dupa ce se raceste spanacul;

- lasa amestecul la fiert;

- dupa ce a dat bine in clocot, adauga borsul fiert separat si strecurat, rosiile curatate si taiate felii/ sucul de rosii;

- ia oala de pe foc, doar cand esti convins/a ca intregul amestec e fiert;

- adauga patrunjelul si leusteanul(tocate marunt);

- adauga sare si piper, in functie de gust.

Spor la treaba si pofta buna!