Ciorba de burta

Inclusa in majoritatea meniurilor de restaurant, ciorba de burta se prepara usor, mai ales daca luati din comert ciorba prefiarta, gata portionata. In acest caz, se urmeaza instructiunile de pe pachetul cumparat.

Pentru metoda clasica de pregatire a ciorbei de burta, gospodinele pot folosi urmatoarea reteta:

Ingrediente:

- 4 litriapa,

- 1 kg burta

- 1 picior de vitel sau de vaca

-  zarzavat de supa

- 2 foi de dafin

- 10 boabe piper

- 2 linguri otet

-  2 galbenusuri

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Burta de vita si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foi de dafin, boabe de piper. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi. La fel se procedeaza si cu carnea de pe picior. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet de vin sau o jumatate de lamaie si se amesteca incet cu zeama din oala. ##END STEP##

##STEP##

Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. ##END STEP##

Ponturi:

- Pentru a scoate mirosul neplacut de burta, spalati-o in apa cu otet inainte de procesul termic.

- Pentru a-i desavarsi gustul preparatului dumneavoastra, puteti adauga in ultimele minute de fiert cativa catei de usturoi pisat.

Mod de servire:

Ciorba de burta este un preparat traditional romanesc care se serveste cu ardei iute.